Biverkningar av fakir

I princip två dagar på fakir nu, och redan svårt. Har sovit riktigt dåligt inatt, varit vaken från och till och kännt en ganska kraftig illamående-känsla. Imorse vaknade jag av att jag frös som bara den under mitt tjocka duntäcke. Steg upp och märke hur jag kallsvettades i princip över allt, speciellt ryggen var genomvåt. Händerna skakade, vilket dom gör lite fortfarande. Mätte feber eftersom det var precis en känsla lik som då man har feber, men icke. Kan inte hitta någon annan orsak förutom nollandet av kolisar.
Och tänk att man faktist får en sådan grym "bakfylla" av att sluta med socker! Då kan man ju inget annat än konstatera att socker INTE ÄR BRA!!
Väntar bara att några dagar/veckor ska vara över nu så man får påbörja en normal LCHF-kost. Längtar såå efter grekisk yogurt med bär. En riktigt god sallad.. Eller lchf-bröd/pizza som smakar precis som vanligt. 
Men de första dagarna säger de alltid är värst. Kanske det börjar gå bättre sen, eller till och med bättre än bäst.
HOPPAS!
 
 
 
 
 
 

Nu påbörjas fakir

Spännande! 
 
 

ny design

Nu har jag gjort om bloggens design i flera, fera timmar.
Mera jobb än vad tror för att få det som man vill, men nu är jag iallafall helnöjd. Har bland annat fixat centrering på rubrik & text, textstorlek, tjocklek och textstil. Headern har jag bytt och fixat avstånd runtom. Själva bloggen har jag flyttat mer åt vänster än höger. Menyraden, inläggsrutan och headern har jag "skräddarsytt" ihop och de har också fått en gemensam bakgrund, vit som ni kan se. Resten av bloggen har jag fixat i en brun färg. Jag har också gjort egna menyrubriker, gjort automatiskt "rundade hör på bilderna", fixat instagram och tagit bort "sök"-rutan.
Ibland överraskar man sig själv med vad man faktist klarar av att göra! ;)
 
Från en sak till en annan.
Eftersom mina kära föräldrar var över till Sverige några dagar, hade de med sig hem några gåvor åt mig som jag ännu inte visat.
 
 
 
 
 
 
Nu tänker jag iallafall helt avsluta mitt blogg-projekt för i kväll och göra något annat.

DUMLE & DAIM

 Känns som jag håller på att bli sjuk.
Ena minuten mår jag illa medan jag i andra stund känner en svag feberkänsla.
 
Därför förtjänar ja nog några små godbitar och mitt varma duntäcke.
 

FRI SOM EN FÅGEL

IGÅR var en produktiv dag. Eller?
Iallafall var jag fri från allt som heter jobb och skola.
Men nog hann jag med en del ändå.
 
Fixade shakiralockar.
Gårdagens outfit.
 
Hämtade ut mina UGG från posten.
Mys.
 
MIXADE IHOP EN UNDERBART GOD SMOOTHIE.
Apelsin.
Frysta jordgubbar.
Frysta hallon.
Färsk annanas.
 
MIDDAG åts hos farmor. Alltid lika gott att äta där! :)
Sen på kvällen spenderade jag lite tid med Nicke, Emilia, Macke & Jessica.
 
IDAG har vi flyttat hela dagen. Så lägenheten börjar snart vara helt tömd. Att man faktist drog med så många grejer..

Kort och gott

Frågan är vad som är värt att nämna.
Men under de senaste dagarna har jag -
 
Spenderat två kvällar på ÅA.
Gratulerat Catarina till examen där jag fick mumsa smörgåstårta. 
Skött Ruffepuffe medan föräldrarna är över till Sverige.
Bakat pizza.
Spenderat tid med Ia som varit hemma, och med Emilia.
Praktiserat.
Beställt hem allt från broccolichips till nudlar med 0 kolisar.
Väntat på post.. som tydligen aldrig kommer. 

Skööne helg

De senaste helgarna har varit riktigt bra, så även denna helg. Spenderade fredagskvällen i Vasa på Gustav wasa med personalen jag jobbar med under sommrarna. Vi åt sju-rätters middag, drack gott och sen for vi till o'malley's och waskia. Haha, bara pensionärer på waskia. Kom iallafall hem till Bäckliden runt 4-tiden.
På lördan sov jag ganska mycket, trött som bara den. Någon gång mot kvällen orkade jag faktist fixa mig lite så stack jag, Ruffe och Nicke till Kristinestad. Där tog vi en skön promenad tillsammans med Jessica, Macke och J's vovve Alli. Avslutade kvällen på vargberget med samma personer, samt Dennis & Josefin.
I söndast blev det inget märkvärdigt under dagen men mot kvällen for hela familjen på kalas till Nicolina som fyllde hela 13 år! 
 
Det var minn helg.
Nu sticker jag till Vasa.
 
 

Monday monday monday..

Då var ännu en riktigt rolig helg över.

I lördast blev det att åka till JP at logen, även fast jag inte riktigt hade planerat att festa. Först var vi till Andy på förfest dit det kom mer folk vartefter. Den stunden gick otroligt fort och plötsligt satt vi i taxi påväg till Näsby. Spenderade tid på JP ända tills de stängde och stack sen iväg på efterfest till Henrik. Var kanske lite urspårat där och golvet var mer bekvämt än det brukar! :)
Igår då vi vaknade kollade vi sons of anarchy precis hela dagen. Fixade toastar och sen mot kvällen for vi alla på pizza till casa.
Sent på kvällen blev det även lite bilfixning hemma hos mig med några andra individer.
 
Nu ska jag snart äta och sen sticker jag iväg för att praktisera lite.

Tre-rätters

Härlig dag!
 
Med en och en halv timmes promenad med Rulf som han nu ofta heter och Nicke som var ledig. Rulfen var iallafall nöjd tror ja! 
 
Och trerätters middag ikväll hos kusse Michelle, med Joel, hennes vänner och Nicke. Gott var det. Och trevligt framför allt!! :)
 
Nu väntar jag att något bra ska visas på tv:n som avslut på dagen.
 

Stora steg

Sitter hemma i Närpes för tillfället. Skall snart ta brumbrum och åka iväg till Åbo Akademi på kurs. Igår var då första gången jag besökte ÅA, och jag kan ju säga, kursen var helt okej, passligt intressant.
 
Idag fixade jag också egen "praktik", nämligen på När-tv. Kommer säkert bli krävande, men också på samma gång väldigt roligt, nyttigt och bra att ha i bakfickan. Iallafall till intervjun till skolan jag vill till är det ett väldigt stort plus med en erfarenhet av detta slag. De brukar nästan kräva att man ska ha praktiserat inom någon slags media, för att visa sitt intresse.
Detta betyder nu att jag kan säga jag avslutat mina studier inom ingenjörslinjen på Novia, lycka.. Känns så fel att känna lycka över att sluta på något man studerat en hel termin. Men lyckligt känns det iaf att få avsluta något rätt ångestfyllt.
Ses.
 

Steget taget

Har just tagit det stora steget och anmält mig till en kurs på öpu som börjar IMORGON! Vilket betyder jag kommer missa två dar per vecka under en månad i Novia. Därför fundrar jag starkt på att sluta.. kanske genast. I princip. Måste bli bättre på att göra saker av impuls, sluta av med att fundera flera månader på en och samma sak. Så nu väntar jag bara på ett email som berättar för mig vilken tid imorgon kursen kommer äga rum, exakt var och få besked att jag faktist har rymts med i kursen.
 
För tillfället kokar jag kvällens middag och inväntar kvällens matsällskap, Dennis nämligen som är tillfällit bosatt några hundra meter bort.
Måste se så det inte kokar bort.

Meningslöst

Trodde inte man kunde ha sån här träningsvärk i armarna!!
Men alla misstag blir till lärdom, nästa gång stretchar jag!
 
Igår kväll hade vi mys hos Nicke tillsammans med Kristian och Emilia. Kex, ost och vindruvor stod på menyn. Och någon toast därpå. Kollade mission impossible 3 på tv, lika bra som de andra två filmerna. Eller de andra tre kanske jag skall säga, fyran minns jag var riktigt bra också.
 
Eftersom alla dessa senaste lediga dagar inte bestått av mycket, inte denna dag heller så har jag inte så mycket att nämna här. Därför ska jag nu göra mig startklar för åka ut och sällskapa i den lilla byn.
 
Här bjuder jag på några spanien bilder.







Måste påpeka att den här brownien var den godaste jag någonsin ätit!

 
 
Cya!

Vad har hon gjort?

Oj vilket långt uppehåll av skrivandet, vad börjar det bli? Två månader? Men iallafall, just idag fick jag sådan lust att se om jag fortfarande kunde knappra tangenter!
Julen är iallafall förbi, julen som man väntat på i flera månader, bara för att få lite ledighet från Vasa och skolan framför allt. Nyåret är också förbi, vilket blev det bästa nyåret på väldigt länge. Nyåret brukar ha en tensens till att allt blir kaos.
Många lediga dagar runt jul och nyår har spenderats hos vår stora tjocka släkt. Juldagen for vi på middag till farmor & farfar, fortsatte firandet på JP at Logen, vilket det också blev en väldigt trevlig kväll. Jul annandag blev det då även julmiddag hos moster, kanske i en aning dåligare skick.
Dagen efter blev det kalas i Rangsby, mina två kusiners barn hade gemensamt födelsedagskalas, där bjöds det på smörgåstårta.
Nyårsdagen for vi på mat till min andra moster där vi fick riktigt god paj, för andra dagen i rad.
Mycket firande och mat med andra ord.

Den här veckan har jag mest legat och varit lat framför tv:n, men det är nog skönt det också. Har haft lite funderingar kring allt mellan himmel och jord. Har sådär halvt bestämt mig vad jag vill göra i framtiden, fast bara halvt. Har planer in på att läsa någon kurs på öppna universitetet, sluta ingenjörslinjen. Kanske.
Och sen börja på en linje som gör att jag får jobba med det jag faktist vill. Problemet är, jag vill göra två helt olika saker. Måste fundera vidare..
 
Ja det är värkligen inte lätt att veta.
 
Ikväll kommer iallafall "Projekt Emilias bil" införas. Kristian, Nicke och Emilia kommer hit så ska vi snygga till gölfen. Tror jag passar på att köra in min egen kärra så jag får städa ur den. Ja vad skulle man kunna kalla mig om kan kollar in baksätet? Samlare?

Men alla inlägg behöver ett slut.
Puss.

RSS 2.0