Planer och sånt

Är nu tillbaka i Umeå efter en skön lite längre helg i Närpes. Under helgen har jag myst med doggarna, tittat filmer och serier hos Daniel tillsammans med Niclas & Emilia och även Malin i fredast. Jag har spenderat tid på J&P tillsammans med Lizette och några andra. Jag har också vart på kalas till mitt kusinbarn och sist men inte minst hunnit grilla tasty bitch(?) med Niclas, Jessica och Markus.
Idag har vi haft en väldigt kort skoldag, nämligen på två timmar. Har börjat köra bussen nu både till och från skolan, och det går riktigt bra, behövs bara ett busskort nu då så man inte blir ruinerad. Har också fått nys om en nation här i Umeå som intresserar mig, finlandssvenska nationen i umeå, vilken kommer ordna en sittning nu redan på lördag, räkfrossa. Samtidigt kommer klassen att ha maskerad och utgång på lördag, vilket gör att mitt "kan bestämma mig för vilket" lyser med sin frånvaro. Jag och ett par andra i klassen har nämligen en liten plan på utklädsel till maskeraden så det skulle ju faktist vara nice att genomföra.
Imorgon kommer jag ha en lika kort skoldag som idag, vilket ju passar bra eftersom vi kommer ha karaokekväll på lokal som det kallas imorgon kväll. Jag tror i alla fall inte jag ställer upp på någon karaoke.. Men lyssna på andras obefintliga eller ja, kanske till och med befintliga sångröst kan jag bra göra! :)
 
Hörs.
 

sticker hem

Halva veckan har gått och vi journalister är nu lediga ända tills måndag nästa vecka. Därför är båtbiljetterna bokade nu för att åka hem på en kort visit. Har saknat Bettan & Ruffe såå mycket så därför ska det bli kul att kramas lite med dem! :) Och framför allt att hinna träffa nära och kära!
Igår var det full skoldag, men det gick fort som alltid! Inte ofta man hinner ha långtråkigt i skolan här, vilket jag tycker är väldigt konstigt.. Men i alla fall, efter skoldagens slut for jag hem och stressade lite för att göra mig klar inför kvällens evenemang. Vinbrännboll som det kallades. Journalisterna mot MKV:arna. Det var faktist riktigt kul fastän inte tipsy tigers vann! (tipsy tigers är vårt nollnings-gruppnnamn). Efter brännbollen följde jag med till Amanda ett varv, bytte om lite och stack vidare till Cicci dit resten av klassen också kom. Chillade hos henne ett bra tag tills vi styrde kosan mot Origo, ingenjörernas kårhus, där det var riktigt nice!
Idag har jag packat ihop lite kläder till helgen och varit på en gruppdiskussion vilket vi fixade riktigt snabbt.
Ska just åka efter tugg, så sticker vi till hamnen efteråt.

Första helgen i Sverige

Söndag och helgen är snart över!
 
I fredast blev det träff med klassen och några faddrar. Vi började kvällen i redaktionslokalen, vi målade nollnings-tshortorna, planerade och fick vårt leopardhårband. Vårt tema under nollningsperioden (en månad framöver) kommer nämligen vara leopard. Om man vill gå all in betyder det att man ska klä sig extremt leopardaktigt, även i skolan, under nollningsperioden. Klockan 19.00 öppnade kårhuset så då stack vi dit, gjorde några uppdrag utanför med grupp 2 som jag tillhör. När vi väl var in på kårhuset blev vi bjudna på tacos och sen fortsatte kvällen på nattklubben våningen över.
Igår, lördast, for Nicke och jag ut till strömpilen på jakt efter skor. Utan resultat for vi vidare in till stan. Gick runt där någon timme och då det började bli kväll mötte Thomas och Erica upp oss. Vi gick till the bishop's arms och åt en riktitgt god hamburgertallrik.
 
Denna söndag står utan egentligen planer. Tänkt är i alla fall att pröva cykla till universitetsområdet tillsammans med Nicke nu då vi är lediga och har tid. Så kanske jag hittar ensam nästa gång! ;)
Ha de gött.

Godmorgon världen

 

Känner mig glad


Just nu stormtrivs jag i denna stad!
Den är ju bara så hiiimla mysig.
Härliga klasskamrater har man lärt känna, lärarna är riktigt nice och utbildningen ser ljus ut om man säger som så. Det värkar intressant för en gång skull! :)
Idag har vi haft gruppdiskussion i klassen. Jag gillar värkligen då man kan ta del av varandras åsikter och ideèr. På eftermiddagen presenterade vi några slutsatser och vips så var skoldagen slut. Ikväll har jag gått på stan, kollat runt lite i någon affär och cyklat lite på gatorna. Har också hunnit med första storshoppingen här i Umeå, nämligen på ICA maxi! Lööv svensk matvaruaffär! Har också hunnit fixa sen middag - Tacos, och sen har jag också gjort klart en inlämningsuppgift tills fredag.
Imorgon börjar vi sent, nämligen 15.00. Skoldagen kommer endast vara två timmar lång. Efteråt blir det mat,-och biokväll med MKV:arna och journalisterna. Fint!
Nu tänker jag leta upp sängen där jag kommer ligga lääänge imorgon! :)
 

Umebor

Nu är vi officiellt stationerade i Västra Umeå, i en färdigt möblerad andra hands lägenhet. Ingen lyx, men helt okej för mig, mysigt i alla fall.
Umeå var faktiskt större än vad jag trodde, inte vill jag köra bil här i onödan i alla fall. Så det blir nog att nyttja bussarna nu, eller cykeln för den delen. Universitetsområdet är nog också det största jag någonsin sett i skolväg, man är riktigt vilse där än så länge.
Idag har vi mest lyssnat på introduktionsföreläsningar. Någon rundtur med äldre journaliststuderanden har vi också hunnit med, men inte så mycket mer. Kvällen har bestått av lite uppackning och kaffe hos Nickes bror & flickvän. Imorgon står föreläsning, personporträtt, presentation och en enklare middag på schemat. Efter middagen är det tänkt att de som vill kommer fortsätta med utgång, så möjligen inleds starten på det nya studielivet imorgon.
 
God natt.

RSS 2.0