Inom snar framtid

Snart är den min!

Tänker byta ut HTC heron mot nyutkomna samsung galaxy s3. Börjar nog bli på tiden efter 3 års användning (dock halva tiden på service). Skall bli kul med något nytt att leka med!

Nuu du

Efter en helkväll med en god vän känns allt riktigt bra! Djupa diskussioner och en gnutta fisosofi kan man väll säga ;) Har iallafall bestämt att efter sommaren bor jag inte kvar i lilla Närpes! Eller det blev väll egentligen bestämt för cirka ett halvt år sedan. Men NU är det iallafall bestämtbestämt, eller jag har planerat allt lite mer djupare. Om jag inte slipper in i någon skola tänker jag söka jobb till alla tänkbara ställen i Vasa. Vad som helst, eller allt förutom att bygga rättare sakt.
Skall bli så skönt med egen lägenhet. Att få inreda den och leva ett eget liv i Vasa, möjligen Jakobstad om jag råkar slippa in där. Att slippa alla lantisar eller åtminstone de som spelar "lantisar". Att slippa en liten stad där man måste vara på ett visst vis. Där alla känner alla in och ut, eller åtminstone tror. Att ändra lite riktning.
Man behöver kanske inte ta den här åldern på så stort allvar, varför inte göra något kul nu ett år? Bara unna sig.
Tror det börjar bli dags att börja våga! Våga prova olika saker! Att flytta bara tycker jag blir ett stort steg, ett nyttigt steg, som värkligen behövs. Lär känna nya människor, klara sig själv & slippa alla som "känner" en. Och nej jag flyr inte från något. Närpes är en livsstil, och kommer nog alltid att vara. Min livsstil är det inte, så antingen lära sig leva den eller också så inte.
Nu får man bara hoppas det här är inte kommer lämna som en dröm! För nu vet jag vad jag vill som next! :) And it feels good.

Midsommarafton i bilder

Någon som tycker första bilden ser bekant ut? ;)

Mys

Att dissa facebook har faktist gått bra hittills. Ibland skulle det nog sitta bra med lite underhållning i de mest tråkiga stunderna.. Men man kan ju hitta på annat nu istället.
Midsommaren har vi firat hela helgen, en dag kanske lite för mycket och en annan i det motsatta.
I fredast var vi hos mig hela kvällen & natten. Missade förståss en hel del men men.. Början av kvällen var i allafall bra.
Lördagen blev det att städa någon timme på gården, wihoo. På kvällen for jag på förfest till Nicke N, där vi var så många att vi fick egen buss till fagerö. Första gången jag var in på puben i fagerö i lördast, och steg inte högre än mina förväntningar.
En bra men ack så tråkig midsommarhelg, egentligen. 

Och eftersom jag har så pass stor släkt som jag har händer det mycket runt småungarna under sommarmånaderna. I torsdast blev det att åka med mamma efter jobbet till kusin där kusinbarner hade sin lilla kiosk! Mys.




Midsommarbilderna kommer i ett senare inlägg!

Den våta båtturen

Kom just ur en vaaarm dusch som var väldigt behövlig. Har nämligen spenderat kvällen i båt med Johanna, Dennis, Nicke & Eken. Några fiskar värkade det inte finnas i Norrnäs men stora vågor fanns det dock många av med tanke på båtens storlek. Var helt genomblöta och kalla efter turen. Yep, sommar och sol! :D
Skall kolla en film nu.
Har förresten en deal med mig själv, att inte besöka facebook på hela junimånaden! ;) Har klarat två dar hittills! Om det fungerar smärtfritt tror jag att jag kanske är redo för att helt ta bort mitt konto från fakebooken! Vad underbart det skulle va.. Så kanske man får sitt liv i praktik tillbaka?

Ny vecka, nya möjligheter

Fullt upp hela helgen har jag haft. Eller fullt och fullt. I lördast var vi iallafall till särkänniemi, nicke, jag, emilia, petra, alex & stjärt. Utmanade min rädsla och körde half-pipe som jag inte vågat på flera år :D Stolt! Var där ända från 13 till 20, låång kö över allt, inte konstit med tanke på att det var säsongsöppning vilket inte vi visste då. På hemvägen råkade vi iallafall på två älgar och 10 promenerande bullar!
Igår hade jag ingen lust med nånting så låg hemma hela dagen och kollade film, for ut en stund på kvällen.

Idag har jag dock hunnit med en massa eftersom jag slutade jobba redan klockan 14.
Var till försäkringsbolaget, var med Elin till Jennifer och catchade lite bruna på ballkongen och blev bjuden på bröd med laxröra. Gott var det! Hem och äta grillmat. Snabbt iväg till massören där jag trodde jag skulle dö och så vidare till villan där moster, kusin Michelle & Kim, mamma och Ruffe var. Senare blev det att åka och handla mätspö så for jag, Elin, Kim, Jennifer & Isak till kaskö och fiskade. Och vilka fiskekungar de andra var, eller så var det bara extrem fiskelycka ikväll! (för alla förutom mig) :) Tror vi provar igen imr! ;)

Lövli friday

Rekomenderar filmen project X ifall någon vill se en bra film som är bra på ett annorlunda vis. Åtminstone var det perfekt tidsfördriv i natt! ;)

Mina axlar är iallafall sönderbrända i nuläget. Har jobbat ute hela dagen och som vanligt, aldrig märker jag då solen tar på förrän efter!! Annat negativ jag märkt idag är att mina nya favvoklädesplagg är nerklottade sen carnia med grillfett. Då man aldrig kan vara anständig och hålla något i skick! Likaså hittade jag en bula på bilen idag som inte jag har orsakat! Antingen är det någon som stör sig allmänt på min bil eller så är det någon hänsynslös idiot som inte kan respektera andras saker :) Kanske någon handväska som råkat smätta i?
Efter jobbet for N & jag efter kina mat som jag drömt om hela dagen och lika gott som jag drömt att det skulle va var det. Fixar mig som bäst och skall snart åka ut med Irene en stund och troligen några andra.
Och imorgon blir det att stiga upp lite tidigare än man brukar på lördagar, så blir det lite äventyr! :)

Snurrar på

Mitt humör har verkligen inte varit det bästa ikväll. Satt länge och funderade över vilken värld jag lever i. Allt går ju ut över teknik och regler om man säger så. Tänkte skriva världens inlägg om hur jag kände bara för att få skriva av mig men det skulle blivit så långt plus att jag säkert skulle framstått som en bitterf*tta. Haha. Nog om det.
Jag som tänkte sitta hemma hela kvällen och fundera över allt onödigt som man inte borde fundera över fick ett räddande samtal av Elin istället som räddade mig från det dåliga humöret. Åkte då med henne till kråsin där Kim, Ludde och Nissen var och grillade.
Börjar lite senare än vanligt imorgon så nu tänker jag knäppa på en film och leva mig in i fantasins värld!
Gute Nacht

Sköna sommardagar

Min dag;
- Jobbat
- Kommit in i oth-maratonbanan igen!! Och så bra, som alltid! ;)
- Ätit grillat
- Varit till villan med mamma och Ruffe




Carnia motorsport festival

Helgen kom och gick. Har haft riktigt kul under hela carnia evenemanget! Campat, dansat, grillat, skrattat halvt ihjäl mig, haft väldens sjukaste humor & kollat på bra och mindre bra burnande ;) Allt för lite sömn har man också nappat åt sig, vilket har resulterat i trötthet både igår och idag. Smart som jag är tog jag inga bilder heller fast jag hade med kameran.
Har jobbat idag, varit till djurläkaren med rufflan och skall snart fortsätta jobba.
Skulle bara vilja sovaaaa!

Döööötrött

Börjar bli trött på urvalsprov nu.. Har spenderat de senaste dagarna i Jakobstad tsm med Jessica, båda dagarna från morgon till kl. 17. Igår kom jag även hem med en parkeringsböter så nu har min bil orsakat två böteslapppar på en vecka! Tycker skolan skulle kunna stå för parkeringslappen eftersom de inte kunde ordna parkeringsplatser på skolgården. Den andra får nog Nicke stå för!
Har iallafall varit dödstrött de här dagarna och morgondagen tror jag inte kommer bli så mycket bättre, då är det nämligen urvalsprov till sjukskötare i Vasa som gäller.
Men EFTER, då ska jag sova ut till carnia!

Rådd

Märkte just att urvalsprovet är imorgon! :o Det står olika datum på två olika lappar. Tänk skulle jag inte märkt det förrän imorgon! Vilken tur! 
Ska sticka till restaurangen nu på lite överlopps examensmat, rostbiff! Mööms! Sen till närbok och så till massören som skulle varit behövligt de senast två månaderna. 
Hade i planerna att hinna med en maaassa idag, så blev ju då inte fallet. Tänkte ändra lite design på bloggen, städa rummet & bilen, framkalla Magaluf-foton, boka hotell.. Ja en massa små nödvändigheter.

En händelserik sista tid

Börjar rent ut sakt bli skit på att blogga! Men den här gången har jag verkligen haft fullt upp!! Efter södernresan har jag hunnit med 3 dagar i Helsingfors på urvalsprov till arcada, akutvård. Kan ju nämna att det var något av det tyngsta jag varit med om under sisådär de 4 sista åren :D Då talar jag om det fysiska testet. Antingen var det faktist tungt eller så också är det ett tecken på hur lat jag blivit. Men jag kom ju vidare till dag 2 iallafall. Det psykiska testet var också det ända i sitt slag om man säger så.. konstigt minsann. Har ännu inte kommit underfund med vad det riktigt gick ut på. Kan också påstå att Helsingfors inte är någon drömstudieplats. Råddigt och stressigt. Och väldigt finskt.. Känns inte alls som mig.
Har också spenderat de senaste dagarna med examens/studentfixande. Och inte att glömma att jag faktist TAGIT yrkesexamen och stundenten nu! Blev en mycket lyckad helg. Trevliga och mycket gäster som ville fira mig, fina gåvor.. härliga känslor. Och en liten känsla av frihet! :)
Imorgon tänker jag sova, och sen åka till närbok efter material till onsdagens-torsdagens urvalsprov i Jakobstad. Fick brev förra veckan också att jag slapp till urvalsprovet i Vasa, sjukskötare. Dock var det samma dag som det andra provet, dock vet jag inte ens om jag skulle vilja börja på just den linjen. Skulle vara så mycket roligare med akut, anser det som ett mer varierande jobb och ett mer jag-jobb. Känns som jag egentligen inte alls har någon plan inför framtiden, jag vet bara att jag vill jobba med något som just jag tycker är roligt och som gör just mig lycklig! Tänk att man under 18 år inte kommit underfund med vad man vill i sitt liv.

Här kommer lite bilder på helgens gåvor!
Fick också två presentkort till fotoquick, ett till nygårds, pengar & ännu mera pengar.

TACK så mycket för uppvaktningen!
Brukar aldrig torka blommor eftersom jag tycker det är så otroligt ostiligt. Men tror jag faktist skall göra det den här gången. Skall använda järntråd, blommorna & min kreativitet. Så kan jag visa resultatet ifall det blir lyckat, annars tror jag att jag lämnar det för mig själv! ;)

RSS 2.0