Snart sommar

Egopic på jobbet.   På bilden syns min nya lederjacka jag fick av mamma i fredast.
 
Snart är min "praktik"-period på När-tv över, nämligen från början av maj kommer jag att börja jobba på det samma gamla vanliga sommarjobbet, med min mor i restaurangen. Tror jag ska försöka jobba lite mer ute i salen den här sommaren så jag kanske lär mig ett eller två ord på finska. Att jobba på när-tv har faktiskt varit riktigt roligt, och jag är nu hundra procent säker på att det är journalistiken jag både passar och vill jobba med, men övning behövs. Har fått sådan fin respons av så mycket folk, känt som okänt, över hur jag pratar i tv så det har också peppat mig ännu mer.
Börjar bli en tid sen jag senast uppdaterade här på bloggen. Har inte hunnit och har nästa glömt bort att jag har en blogg. De mesta har i alla fall lugnat ner sig då det gäller skola, betyg/papper, ansökningar, tidningar och allt vad det innebär, så lite friare känns det nu. Endast en öpu-kurs kvar som ska tentas ännu, om jag orkar. Och förståss inträdesförhör till skolor och sådant vilka kommer ske nu i början av maj och juni.
Men nu ska jag ta en dag i taget och börja med att inleda första maj som nalkas!
 

tredje april

Jag är värkligen dålig på att organisera min tid, att hålla kolla på papper och att hålla det städat runt om kring mig. Jag har haft flera lediga dagar under påsklovet, men tror ni jag har tagit fram högskoleprovboken en ända gång? Jag har bokstavligt talat levt framför serien the vampire diaries. Så beroendeframkallande att det inte är klokt, det kan man väll säga om man orkar sitta framför serien tio timmar efter varandra? Det är vad jag gjort under påsklovet. Förutom någon fest här och där förståss.
Har så mycket jag skulle behöva orka med just nu. Som tillexempel läsa ut min fem centimeters tjocka högskolebok förrän lördag, skriva en frilandsartikel klar åt tidningen ESTELLE och börja läsa två riktigt tjocka politikböcker på engelska till ÖPU-testet. En artikel till en skola i Sverige som skall handla om temat miljö som skall vara fram i Sverige inom mindre än två veckor står också på agendan.. Good luck.
 
Det som iallafall känns bra för tillfället är att jag inte känner någon stress inför att jag måste börja studera. Känns som att jag mycket bra skulle kunna ta ett ledigt år nu. Läsa på högskoleprovet under ett helt år och skriva högsta poäng nästa vår (Good luck). Få börja på det absoluta "jag vill". Umeå universitet, journalistik. Jag vill till Sverige helt enkelt.
 
Har också varit väldigt frånvarande under den sista tiden. Men ni kanske förstår hur fullt upp jag haft med favoritserien.
Men iallafall hann jag fira lite under pampashelgen. Stack till Vasa där Jessica & Macke också bosatte sig under lördasnatten, där även jag fick låna lite golv. Och en riktig kanonkväll blev det! :)
 
Men nuu ska ja ta itu med allt.
 

RSS 2.0