En roman

Sitter som bäst vid kökbordet, har en galen hund som biter i min strumpa. Hur skall man få pli på en liten (stor) hundvalp?!
Har ju varit lite tyst här nu några dar, men har haft så mycket annat i tankarna & schemat. I lördast var jag som sakt nykter, for först till Anders där en hel hop var på förfest, sen till logen kanske en timme och kollade då andra drack och hade kul. I söndast jobbade jag hela dan, mot kvällen for jag på 14-års kalas till Debora. Trodde aldrig hon skulle bli stor! :D

I går var jag hemma under dagen, då Jessica & Michelle slutade skolan for jag med dem till K-stad, till J's lägenhet och färgade håret på henne. Då det var klart kom de till Närpes några timmar.
Imorse for jag på en andra tur till K-stad, det var nämligen min tur att färga/klippa/lägga i nytt tejp i hårförlängningarna. Så nu är håret som nytt igen, kan inte förstå hur förlängningarna kan börja se så vårdade ut mesamma frissan har hållit i dem. Bra tyckt jag iallafall det blev, kortade av min skylånga pannlugg lite som jag inte gjort på vet när.

Resten av dagen har vi bara lyssnat på allt som har med praktik att göra och sen har J & jag talat lite med studiehandledaren. Tror jag har det på klart nu hur jag skall söka.. Som första plats väljer jag rumsgestaltare i Jakobstad, andra plats byggnadsingenjör i Vasa. Så tror jag också jag skall söka till Umeå universitet till arkitekt (lite skit då jag var för sent ut med "något" som förstorar chanserna att slippa in där). Skall leta något intressant universitet i Finland också så kan jag också söka till något sånt som första plats eftersom universitetssöksidan inte samverkar med sidan man söker till yrkeshögskolor. Bra det, så kanske det förstorar chanserna att ALLS slippa in på något, för jobba vill jag inte.

Ikväll blir det att packa en väska för en tre dagars lång resa. Imorgon 10.30 åker bygg 2, bygg 3 & VVS 2 till Stockholm på en byggmässa. Ett + är att efter mässan kommer vi också ha någon timmes stockholmstid så jag hoppas jag hittar någon partyoutfit.

Ojoj, mycket text men.

Äntligen

Som jag har väntat på det här ögonblicket! Nu behöver jag inte sitta hemma och läsa på stundenten längre, nu behöver jag inte ha panik över hur det skall gå, nu behöver jag inte längre känna stress över allt och ännu mer, för nu har jag alla obligatoriska ämnena färdigt skrivna. Ojoj vad lycka :D Nåja, har finska på måndag men tror jag skall skippa det eftersom jag har det som extra ämne, det kommer heller inte spela någon roll i då jag söker till yrkeshöskolor. Slutarbetet skall ju också vara in inom den här perioden så får ju spendera mer tid på det nu då istället.
Bra gick det också idag med tanke på hur bra jag sovit inatt. Högst två timmars sömn fick jag. Har mått dåligt nu igår, inatt och ännu idag lite. Får verkligen hoppasgångertusen att det inte är någon spysjuka..

Imorgon blir det att åka till novia med Jessica, skall på öppethus och se vad de sysslar med på byggnadsingenjörlinjen. Man brukar måsta vara på ett ställe för att känna om det är rätt eller fel.. Morgondagen kommer också spenderas i nykterhetens tecken eftersom jag skall jobba på söndag/sen kalas. Till på köpet åker vi ju till Sverige med klassen på ons-fre och lördag blir det att fira Johanna som fyller 18 så lika bra jag drar in på utgifterna den här helgen! ;)
Skulle väll behöva powernappa nu sisådär 7 timmar för att komma ikapp det bortsprungna.

Mmmm..


Ska kolla ett "BB"-avsnitt.. Är lite smått besviken då den mest blåsta deltagaren (Hanna W) gick ut ur huset frivillit i senaste avsnittet. Enligt mig tyckte jag hon skötte underhållningen fint! Och egentligen är hon inte så blåst heller, hon vet bara hur man skall göra människor upprörda.

Gloria

Skrev modersmål idag. Blev riktigt rastlös efter bara 2-3 timmar i salen men hoppas det gick hem iallafall. Sen har kvällen bara bestått av lite engelskaläsning och en powernap på två timmar.
-
Lördagen blev chill. For till Vasa på bio med Kimmo, Ia & Nicke lite efter 16. Först kollade vi mission impossible: ghost protocol, sen åkte vi på mexikask mat till pancho villa där det minst sakt serverades riktiga mänportioner och sen vidare på bio igen klockan 21.30 på thrillern devil inside. Har egentligen ingen exakt kommentar om dessa två filmer. Thrillern var iallafall gjord på ett väldigt värklighetstroget sätt, den utspelades som en dokumentär som de filmade själv. Efter att vi spenderat kvällen i biosalen for vi på en liten träff till ollis där bl.a. E och A var.
-
Söndagen jobbade jag hela dagen, kollade något big brother-avsnitt på kvällen och sen for Emilia, Kristian, Nicke & jag till N och kollade film.
-
Skall avsluta nu och se vad kvällen för med sig, tror den åtminstone kommer att gå i det lugna spåret.

Beslutsångest

.. som vanligt.
Byggnadsingenjör i Vasa eller "rumsgestaltare" i Jakobstad?
Det är den svåra, mycket svåra frågan!

Den här gången vill jag verkligen göra rätt! Men har ju ännu kvar en del tid att tänka..

Ny design

Resultatet av J's och min design i kaffebaracken som blev helt klart idag. Resultatet blev som ni kanske inte ser, silverväggar, gråmålad panel & träd-äppelmotiv. Där hänger även nu en gråmålad andlagstavla och på golvet ligger en mörk dörrmatta (okej kanske inte dörrmatta då den går från ytterdörren till innerdörren, men typ).
Grym skillnad från den förra designen som troligen några kaninälskande pojkar designat. Då var det blå panel, ljusrosa väggar med typ 50 playboykaninen.
Väck med kaninerna! ;)
Försöker läsa lite på studenten ikväll, men som alla andra kvällar kan jag påstå det inte funkar riktigt bra. Antingen anser man sovandet är viktigare eller så också tycker man det skulle sitta finfint med någon film/serie. Och just idag fundrar jag på att kanske vara lite social istället. 


Smörgåstårta gånger tusen

Helgen har bestått av smörgåstårta, smörgåstårta & smörgåstårta. N & jag har varit så snåla och själviska så vi har i princip ätit upp en hel smörgåstårta för oss själva. Vi tillochmed låste in den i förrådet i lördast :D Men skall man fira så ska man ;) Firandet fortsatte på lördagen, var hos N först i lägenheten sen fick vi skjuts till den lokala baren där vi spenderade ett par timmar. Då baren stängde, baren som jag tycker stänger alldelese för tidit, så for vi en hel bunt till N på efterfest. Mycket folk kom och gick och någon aning om vad klockan var då jag gick och lade mig har jag inte. Iallafall, mycket städning blev det morgonen därpå då gaamarna ätit popcorn utefter golvet så som det nu åtminstone såg ut (plockade väll några burkar, N fick göra resten :)).
J&P-middag kändes så himla rätt på söndagen så det blev att ödsla några euron där mot kvällssidan med Ia, Nicke, Stjärt, Alex, Catarina & Petra. Sen lite tid med Ia, Emilia & Nicke förståss!

Tror jag skall knäppa igång en film eller två nu och spendera min måndagskväll på det viset, och nu är jag så sjuukt snål på choklad!

Jeans

Äntligen har jag hittat två nya jeans som sitter i princip perfekt, enligt vad jag tycker hittills. Brukar ändras det där någon dag efter man köpt dem :D Så nu får mina håliga favvo-jeans vila i skrubben en tid! Men for iallafall till K-stad med Emilia & Petra idag för att leta en present åt min kära pojkvän som fyller 21 på söndag, hittade både det och och jeans åt mig själv då förståss. Fanns faktist ganska snygga kläder där för tillfället.




Lite mörk bild men det får dåga..

Nu skall jag åka iväg igen, till petra. E & jag skall färga håret på henne.

RSS 2.0