Vaniljmuffins

 
 
Godaste lågkolhydratsbakelse jag någonsin ätit!

Stockholmsshoppingen


Luurad!

Nu tog jag helg! Så skönt och efterlängtat efter tre kvällars runnande till Vasa och två dagars praktik.
 
Efter praktiken idag for jag in till Örtaboden, en riktigt bra bod för lchfare. Där finns lite av varje, lite av det mesta. Fick också för en vecka sen veta att det billiga stevia som jag kört på några ggr från eepee bara innehåller 5 % stevia!! Så man kan ju fundera vad de restendera av de 100 % då innehåller. Men någon stor skada tror jag dock inte skett under tiden eftersom man använder så pass liten mängd av stevia. Brukar räcka med en matsked eller så eftersom stevia är ca. 300 ggr sötare än vanligt socker.
Så idag handlade jag fina grejer på örtaboden. Riktigt stevia! Sen också stevia blandat med sukrin. Ifall ni inte visste så kan inte kroppen ta upp stevia & sukrin så något inslulin påverkas inte. Tycker att de som inte accepterar lchf iallafall skulle kunna börja söta med stevia/sukrin, för alla måste väll iallafall förstå att vanligt socker är som gift. (Märk väl att jag inte talar om aspartam nu då jag talar om stevia).
Handlade också i samma veva äkta vaniljpulver (inget socker) och pinjemjöl.
Ikväll skall det göras plättar! ;)
 
 

Bruttan Bettan

Då var man hemma i egen säng igen, på en så mycket tystare plats. Gick knappt att sova på båten då isflak slog mot båten konstant. 
En riktigt trevlig Sverigeresa har vi haft. Och som vanligt blir jag lika Sverige-sjuk efteråt. Ingen finska! Människor kan vara glada. Roliga mathyllor.. Någon gång skulle jag nog behöva pröva på landet. Det känns ju ändå hemma då det pratas samma språk där, plus att man vet hundra ggr mer om "allt" i SWE mot vad man vet om Finland. 
Iaf, vi fick prova på nya båten Grace då vi åkte till Sverige. Enligt mig en väldigt fin, modern och denna helg småckfull båt. En perfekt ungdomskryssare skulle jag nog kalla den. Förutom att vi styrde kosan mot Norrtälje efter en kompis åt Ruffe lördag eftermiddag hann vi också gå några timmar i Kista Galleria på lite shopping vilket jag troligen visar mer av senare.
 
 
Kan också berätta att Ruffe inte alls är glad över sin nya vän Bettan. Men han får så lov och bli, hon ska ju trots allt stanna här en låång tid :) Min lilla Bettan!
 

Vilken underbar fredag

Man kan ju inget annat än älska solen! 
Den gjorde min morgon. HÄRLIT!
 

mycket fräschare

Idag har jag gjort om i mitt rum här hemma i Bäckliden. Eftersom det började se riktigt gräsligt ut efter att jag flyttade till Vasa (plockade bort en massa här & där och tog med det till dåvarande studieort) var det nog på tiden nu efter hemflytten att för en stund fräscha upp lite här. 
 
 
Ikväll blev det även bestämt att också Jessica och Macke följer med till Sverige imorgon, så kvällen har bestått av att ändringsboka resan. Men nu ta min skönhetssömn inför fullt program imorgon. GODNATT! :)

Fy skäms på mig

 
Mycket har hänt under den senaste tiden. Jag går fortfarande på lågkolhydratskost, fast numera kallar jag det LCHF istället för fakir. Började nämligen trappa upp med kolisarna redan efter första veckan. Iaf, LCHF funkar riktigt bra den här gången, jag saknar varken potatis, ris, pasta, lemonad eller chips. Något jag dock saknar är bröd, frukt och chokladkakor! Haha. Något riktigt passande är då att jag hittade steviasötad mjölkchoklad på S-market. Jeij. Har nämligen svårt att leva utan choco.

Under tiden jag har varit tyst har jag hunnit med en del roligheter. Jag har jobbat flera söndagar med min mamma, spenderat tid på jogen under lördagarna, även fast mina planer inte alltid varit riktigt så. Har också hittat en lchf-vänlig drink som faktiskt är förvånansvärt god. Jag har varit och kört snowboard med Jessica, Macke & Nicke. Började bli ett tag sedan och kul var det. Förutom att det direkt började värka i fötterna.
Jag har tentat kursen på ÅA, vilket har resulterat i flera kvällar i mellankrigstidens värld. Jag har gymmat tsm med Emilia, därav morgonens träningverk i ENA armen.  Jag har varit på halkbanan och sladdat. Jag har bakat mer än vad jag vanligtvis brukar, utan socker och mjöl förståss. Allt har i princip blivit oätligt! :D

Mina fettisbullor där allt är hemgjort, även mandelmassan. Dessa var faktiskt ätliga.
 
Idag är jag iaf ledig från allt. Skön dag vill säga. Konstigt nog har jag inte varit så mycket mer ledig nu efter att jag slutade novia. Ikväll skall jag på en föreläsning till Korsnäs med min kusin, en föreläsning om lågkolhydratskost där vi även får smaka på olika grejs. Ser verkligen framemot kvällen!
En annan sak jag ser framemot är helgens bravader. På fredag kommer nämligen jag och Nicke att åka över till Stockholm och hämta en trevlig sak. Får prova nya båten Viking Grace under ditvägen, så då blir det nog ett lyxigt stående bord har jag bestämt. Men ändå ser jag nog framemot hemvägen ännu mer! :)

Gömda minnen

Lördagen blev lugn, mycket lugn. Medan andra festade loss på den lokala baren satt Ia & jag tillsammans med Nicke & Macke och sammanfattade hela våra liv. Typ. Tider man glömt bort. Känslan av att allt bara var väldigt oseriöst för många, många år sedan :) Oj vad man lätt kan glömma vissa stunder, vissa händelser. Tur jag dokumenterar mitt liv. Ibland kanske det ändå skulle vara bra med papper och penna, så man skulle kunna skriva ner 
precis vad som helst.

För tillfället sysslar jag med detta på åbo akademi. Bara 45 min kvar!
 

On the road

Sitter i bilen påväg till Tuuri fö tillfället tillsammans med Nicke, Jessica & Macke. Skall inte handla nånting men något att iallafall fördriva dagen med.
Idag är det femte dagen på fakir, och det har faktist börjat gå riktigt bra. Resultat har också visat sig redan. Happy girl. Har också börjat vakna tidit om morgnarna och varit riktigt pigg. Men har tvingat mig själv att somna om. Känns som det finns hopp om en smal och fin kropp till sommaren! :)

RSS 2.0