Från helgen -



Bara text

I fredast slutade jag tidigt. For ut till stenhaga där jag handlade ett köksbord och ett jeansleggings. Mot 19-tiden kom Kristian, Nicke & Emilia efter mig så for vi till Ollis och betalade in oss. For efteråt till mig dit också Emma & Malin kom. Bjöd på hemlagad pizza som jag fixade före på dagen! :) Runt 23-tiden stack vi iväg till ollis. Och fyyy va mycket folk! :D Kunde knappt andas..
På lördan for vi hemåt runt lunchtid och vidare till frisören för att flytta upp hårförlängningarna. Kvällen spenderadest först med en bra film som kom på tv. Var upp till Näsby någon timme senare där Elin joinade Nicke och mig en stund.
Idag har hela tjocka släkten firat världens bästa mamma som fyller år på tisdag. Och eftersom tisdagen kommer spenderas i skolan och senare med kappsäcken var det bäst att ta det idag istället! Så idag har jag smaskat på smörgåstårta.
Imorgon är jag ledig så då blir det en massa skolarbeten att fixa.. 

Imorgon e de helg

Mina snälla vänner och pojkvän, rättare sakt Emilia, Kristian & Nicke for just hem tillbaks till Närpes. De har nämligen varit hit och bytt bil med mig eftersom mina bromsar slutat fungera på audi. Tyckte inte det var så falit men då Nicke tryckte på bromsarna undrade han om jag var tokig då jag kört i stan med dem sådär. De ringde just åt mig också och sade slutröret hade strittat bort på motorvägen. Yes! Bara bra går det. Och etta xenon boxen har också kapat så kör med endast ett halvljus, så allt på samma gång vill säga! :)
Så nu kör jag skåpbil, därför skall jag hämta köksbordet till JYSK imorgon. Passligt tills de samma personerna kommer hit imr igen för att förfesta och sova här. Blir också UV-party på ollis däremellen. Skulle behöva nya kläder.. Kanske jag hittar ett nytt jeanspar, leggings eller någon festöverdel imr i stenhaga.
Men men men.. Nu skall jag kolla i lite nätbutiker! :)

Börja träna.

 
Idag har jag bestämt mig att bli aktiv. Så en tur genom några klädaffärer gjorde att jag kom hem med två nya sportoutfitar. Den ena är här på bild, den andra har jag tyvärr ingen bild på.. Får hoppas motivationen växer då med snyggare kläder ;)
 
 
Sportlinnet är från gina tricot. Fanns ganska speciella sportkläder där för tillfället, sådana med glitter på. Enligt mig skulle det kanske kännas lite fel då man tränar..
 

En normal dag

DAGENS:
  • En promenad med Malin
  • En massa skolarbeten
  • En hel del kollande i dumburken
  • Middag; Tortilla på ett annat vis (vilket blev riktigt mums)
  • Och skolan förståss..

Banelmadena


Snaaart sticker jag hit! Rättare sagt om 1 vecka och 1 dag :) Nu har de haft jättefint väder den senaste tiden, varmt och mycket sol men då vi ska dit visar väderprognosen regn. Så får se då. Och då jag kommer hem blir det bara.. 2 dagar skola så borde det vara "höstlov" eller självstudier som det så fint kallas! Fast borde ju verkligen passa på att jobba då.
Men nu skall jag gå ut med Ruffe lite och sen åka på kalas till moster!
 

Loppu slut

Då var helgen över. Fast jag är ju förståss ledig imorgon också så är fortfarande hemma i Närpes! I fredast blev det bara lugnt. Körde runt runt med Emilia, Elin & Malin.
 
I går tittade jag x-factor hela dagen, hade väldigt svårt att slita mig ifrån det då jag skulle hem och fixa mig inför kvällen. Alltid lika underhållande då det är uttagningarna, sen blir det bara tråkigt. Kvällen blev att spendera i K-stad. Först på förfest med Michelle & Erika, sen kom också Emilia, Malin och Mia dit. For till alma på ett andra förfest och så vidare till nightbird. Lite synd var att jag fick en grym huvudvärk så feelisen var inte riktigt på topp.
 
Idag vaknade Nicke & jag klockan 16!! :o Åt och for ut till Näsby, handlade gott och for till Alex och kollade film där också Petra, Kristian och Emilia var.
Då jag kom hem fick jag ta mig en funderare vad som gått snett då min kära mor satt och spelade 1G3B på youtube och tyckte det var "vackert" :D Undrar när deras låtar har blivit vackra..
Men nu skall jag se lite Beck, fastän jag missat halva filmen.
 
God natt gott folk!

Woop

 
Wbn igår då.. Och vad kan man säga? Rätt värdelöst faktist eftersom olliskön var tusen meter lång. Så min kväll spenderades på rocktails med Elin, Kim, Mäntylä och Nicke som också kom hit igår kväll :) Och eftersom han övernattade här behövde jag inte gå hem ensam!
Gick till skolan lite senare än jag borde idag och medan så monterade Nicke upp lamporna. Efter att jag slutat fixade vi mat och så hoppade han på bussen till 20-tiden. Tihi, ibland kan det nog vara svårt utan körtkort! ;)
Annars ikväll har jag också hunnit spendera lite tid med Petra!
Imorgon är det äntligen fredag! Vilket betyder att jag får åka hem till lilla Närpes. Ibland är nog ändå Närpes bra. Mat severas iallafall på bordet där nästan alla dar! :)
 

Så skönt

 
Glömde visa mina nya höst/vinterskor. Köpte dessa igår på skopunkten!
 
Kan också meddela att min lägenhet är riktigt suverän nu efter N och R's jobbande. Linda och Ia var också med som monteringshjälp då det gällde gardiner och lampor. Allt är nu snart på sin blats, bara stora maskros vs. ikea lampan kvar i vardagsrummet.. och bambulampan i köket :) Och några ändringar gällande gardinerna.
Ikväll är jag iallafall nöjd! Precis som jag ville.
Har också feber kom jag underfund med ikväll så har i planerna att kanske skippa skolan imr, så kanske jag är frisk till kvällen ;)
 

 
En sneakpeak av sovrummet.
 

Min första dag

Från och med idag kommer jag vara stationerad här (i vasa) under skoldagarna! Inatt blir min första natt vilket kommer bli spännande ;)
Hittade de mest behövliga igår på ikea, men något matbord har jag ännu inte kommit åt. Hmpf. Iallafall hade jag med mig hem fem lampor! En otroligt stor spegel. En vägghylla/skåp. En massa onödiga småsaker. Gardiner.. Sänglakan. Jaa.. sånt.
Så ikväll kommer Nicke & Ronny hit med grejerna. Och så ska R koppla in min nya tvättmaskin (vilken blev min födelsedagspresent i förskott, bara 3 månader för fort). Kan också hända Ia kommer över senare.
Borde gå och handla nu. Har nämligen bara spagetti/ris och ketchup som är ätbart och hungern börjar ta över.
Imorgon har jag endast två lektioner, passligt till wasa by night! :) Men får väll se vad det blir av det. Har ju konstigt nog blivit sjuk IGEN!

Fullt schema

Kan väll inte påstå jag varit speciellt underhållande här de senaste dagarna, men mycket på gång har jag haft. I onsdas var det gulisintagning då. Var en riktigt bra kväll, åtminstone den delen jag spenderade på ollis. Traskade senare iväg hem till Malin med Emma & Emilia. Fast var ju förståss in på pizza på vägen också :)
Skolan 08.00 på morgonen efter. Gick från Malin till Brändö, så blev en ganska bra bit :D Men var i förvånansvärt bra skick! Första fulla dagen hittills. Och kan ju meddela att man hade en rätt urspårad klass den dagen. Dagen gick iallafall snabbt med alla goda skratt ;)
Kan ju nu också säga att jag är officiellt vasabo. Nu har jag nyckeln i handen och min lägenhet är.. 75 % klar efter gårdagens inflyttning med hela familjen som flytthjälp och monterare. Själv satt jag mest och inspekterade ;) Imorgon är jag ju som alla andra måndagar ledig så då åker jag iväg med mamma & moster till ikea och hoppas på att få det sista inhandlat. Ett matbord värkar iallafall vara svårt att hitta någonstans.
Imorgon fyller min morfar 80 år också så dagen har spenderats med släkt och bekanta för att fira honom en dag i förskått. Har ätit god mat, allt från kebab till pizzarullar :)
Borde städa rummet hemma ikväll. Det numera tomma rummet. Skall också försöka ladda ner autocad på datorn så kanske jag kan rita lastbilen imorgon på vägen till ikea. Det är nämligen vårt första autocad uppgift! Får se då. Det där programmet.. @%/&!!!&/)=()&.. gillar jag inte. Om det ändå vore på svenska..

Buenas noches

 
Mitt nattugsbord är färdigt! Och nöjd är jag. Kommer bli riktigt fint då någon nattugslampa och sånt blir placerad ovanpå och då den kommer på den rätta platsen! ;) Ifall någon undrar så betyder "Buenas noches" "God natt" på spanska! Borde iallafall! :D
Idag blev det storshopping på halpa-halli med mamma. Blev några kärror fulla så borde väll snart ha alla småsaker som är nödvändiga!
Ikväll blir det väll att dejta Emilia, det är vad jag vet.
 

De nya

 
Lite smutsiga efter gårdagens fagerödans men ändå så fina! :)
Började som sakt hos Petra igår. En privatbuss kom och hämtade oss runt 11-tiden eftersom vi var så många. Spenderade några timmar i fagerö och tog sen skjuts med Dennis hem till Nicke. Där kokade vi makaroner och köttfärssås vilket blev skräp då jag råkade hälla i allt för mycket cayennepeppar i såsen. Försökte tvinga det i oss och många goda skratt kom som följd. Synen då N sitter med huvudet i frysboxen för att svalka läpparna var en mycket underhållande syn gott folk! ;)
Idag har jag fixat med mitt snart färdiga nattugsbord. Ska fortsätta imr eftersom jag är ledig då, efteråt borde det vara klart. Har också hunnit med en träff med Kristian & Emilia ikväll. Och goda räkmackor har mättat magen. Ibland är nog söndagarna också minst lika bra som alla andra dagar! ;)

Sticker iväg

Vart lite dött här nu de senaste dagarna! Vad har jag hunnit med? Back to school, övernattning hos Lina & Sara, shopping (ett nytt skopar).. Eh, ja? Igår for jag iallafall med Emilia, Malin, Ia och Elin till J&P på mat o. en drink, kollade lite på torget före också vilket var riktigt världelöst.
Idag har jag varit till Kk-möblers "loppis-lager" och kollat med mamma. Har också använt min kreativitet och målat några grejer. Visar senare mina ideér då de är komplett! :)
Är i princip klar för party nu, bara att slänga på mig kläderna så sticker jag till Petra på tårta som fyller år idag! Så grattis till henne! :) Efteråt blir det troligen fagerödans!

Idag är vi positiv

Världens bästa älskling var och hälsade på ikv! Var till fransmanni på middag (vilket jag inte gör om) och sen ut och "trällade" på olika vägar utanför Vasa :) Har också hunnit vara till smedsby med Ia efter ett matbord åt henne!
För var dag som går i skolan blir det bara bättre och bättre också. Och för var dag som går plockar dom bort lektioner från vårt schema en efter en eftersom vi är så stor klass och inte alla ryms på en gång. Hihi. Så alla onsdagar (imr) har jag ändast två lektioner :) Skönt med en mjukstart. Andra dagar är det 4-6 timmar/dag. Och måndagen då, bäst!!
Imr är det då back to school party på fontana. Hoppas det eviga snorandet blivit lite bättre tills det, men sällan.

Saknar min bed

Slö, slöare.. SLÖAST! Nu har jag blivit sjuk, på riktigt. Vad var det jag sa.. Men här finns ingen febertermometare så har ingen aning om hur mycket sjuk jag är. Känner iallafall feberkänslan & ont i halsen. Och jag känner ju mig själv. Konstit om jag inte skulle förståss ;) Önskar jag hade min säng just nu och inte en madrass på.. 80 cm.
Första skoldagen var nog faktist helt bra men imorgon delar vi upp oss i "studentgrupp" & "yrkesgrupp". 10 flickor inräknat med mig går i klassen, ingen av dem kommer hamna i min grupp eftersom alla flickor är studenter. Så imorgon blir det första lektionen med bara pojkar om jag förstod det rätt. Sen matte, modde o. dylikt väljer jag väll "studentgruppen" eftersom jag i princiiip får välja tror jag, och har ju ändå läst de ämnen på studentnivå. Eftersom jag valde yrkesgruppen får jag ju förståss en lite bättre läsordning. Då andra gruppen har praktik hela måndagen får jag vara ledig :) :)
 
Efter skolan for jag och hämtade Petra till internatet. For till stan på lite shopping. Två jeanspar rikare blev jag. Och ett nytt (ljusare) foundation och primer köpte jag också.
Imorgon måste jag hitta ett nytt skopar!

Vasabo

Framme hos Elin nu efter lite tokkörningar i Brändö och stan. GPS:en blir min bästa vän nu en vecka framöver. Igår blev det film i N's lägenhet med Elin & Emilia. Filmen var en flopp så blev discovery!! då istället. Faktist lite intressantare än det brukar, handlade nämligen om kidnappade småpojkar. 
Imorgon börjar skolan då, som man kommer spendera åtminstone de fyra kommande åren i. Om man trivs vill säga. Och ljuga kan jag inte, lite närvös börjar man faktist vara. Men det är väll helt naturligt med en ny stad, ny klass och ny skola. Men säkert blir det bra! :) 
Skall packa upp lite kläder nu till morgondagen och sen bara ta det lungt!
 



Mycke som ska göras

Igår blev det en Vasafärd till, denna gång med mamma. Känns nästan som jag redan skulle bo där då man åker av och an till dit hela tiden.. Handlade massor av nya möbler, och hittade i princip allt som jag hade tänkt mig! ;) Nu är det lampor, matbordet & stolarna, ett sängbord (eller en kista som jag hade tänkt mig), gardiner, spegel, duschdraperi, utemöblemang, tavlor och andra småsaker kvar. Men det största är iallafall inhandlar. Lite svårt att handla precis allt före man får nyckeln och kan kolla lite noggrannare/ta mått.
 
Steg upp lite tidigare än vanligt i morse. For iväg till K-stad tillsammans med Nicke för att kolla lite på inredning i TALAS. Hittade faktist lite ett som annat på Rabatto.
Känns också som jag dragit på mig Emilias förkylning/feber nu. Höll på att få värmeslag då jag gick i affärarna och slö blev jag plötsligt också. Jag hoppas iallafall jag inte behöver vara sjuk första skoldagen. Inte heller resten av veckan eftersom jag kommer bo hos Elin & Kim då och det kommer hända lite ett som annat nu i början av studietiden.
 
Nu tänker iallafall jag sticka iväg på pizza på N's begäran! :)

RSS 2.0