Paarty party

For till skolan sist och slutligen, gjorde INGET, började 10 och fick sluta redan halv 2. Har haft partystämningen på ON hela dagen fast nu börjar jag faktist bli lite trött, så kanske man tar sig en powernap.
Ikväll blir det att fira Elin i tjöck hos Sara, sen bär det troligen av till nightbird! Har satsat stort inför kvällen och handlat för "stora pengar" olika goda grejer att sätta i drinken! :) Måste väll få prova något nytt.
Och snart börjar klädproblemet igen.. Ojoj.
Imorgon skall jag åtminstone SOVA!!!

Humor

Dagen har varit en lite bättre dag. Allt från snökrig, omoget beteende och senapskastning till hamrar i huvudet och dylikt. Även en liten incident mellan mig och en från klassen inträffade, han backade nämligen in i min bil då vi slutade fast jag säkert tutade en minut! (Okej, inte fullt en minut). Men iallafall så började det bara synas liite lite. Den där bilen drar tydligen till sig andra bilar verkar det som eftersom det inte är första gången.. Tror den borde stå på gården.
Till kvällen har jag ännu inget inplanerat.. Meen men. Imorgon blir det iallafall att fira Elin, så då kanske det bär av till k-stadeeet! :)

Muumsit

Slutade efter matrasten idag, for till frissan och här är resultatet!


For och handlade några nyttigheter i form av detta.. GOOTTT!!
 
Chokladen smakade bra fast det var så hög kakaohalt som 86%, tror jag har vant mig så snart kommer det säkert vara en favorit :)

Gjorde eget tortillabröd UTAN vanligt mjöl, så här är kvällens goooda mat. Hittills bästa "lchf-maten" jag ätit.


Ikväll har jag inbokat tid för Petra & Elin! ;) Och imorgon är det äntligen fredaaaag. Dock blir det ingen vanlig fredag, skall nämligen till skolan på lördag några timmar :( OM jag åker, kanske jag skippar det.

Lediiigt

Sitter hos Michelle för tillfället. M fixar gelnaglar på Jessica, hade tänkt fixa mina efteråt men tog så länge så tar det väll imorgon efter frissan istl!
Imorse fick jag ett meddelanden att vår lärare var sjuk, så blev ledig dag. Istället for jag med Michelle & Jessica till Vasa för att M tänkte laga en piercing i tungan, men det fanns inga lediga tider. Handlade en fin present åt Elin som fyller 19 i helgen och åt på subwaaaay.
Ikväll blir det hemlagad pasta!

Händelserik måndag

Måndaskvällen har bestått av städning av rummet, biltvättning, nagelmålning, lite tupperw
are (eftersom mamma hade det ikväll), en första tur med kusin Michelle och sist men inte minst sightseeing i Närpes för K-stad/Lålbybor.
Nu skulle det sitta fint med lite mat, om jag orkar laga något, och sen tror jag nog det är sängen som gäller.
Måste också tillägga att det nu är helt säkert vi får new foundlandshunden inom snar framtid! :)
Godnatt gott folk.

Jagad

Sakta men säkert dör min blogg ut.. Men måste väll berätta lite om helgen nu iallafall. I fredast blev det, efter många om och men, att köra åt Jessica, Michelle & Erika. På alma träffade jag Robert & Jan, så blev att skjutsa dem till ett stängt J&P då jag fick i närven av att sitta nykter med två fyllosar :D Sen till K-stad igen efter dem och via grillen och så hem.
I lördast gjorde jag inget speciellt på dagen (som jag minns), men kvällen spenderadest med Jennifer först, vi var bland annat till Teuva, där vi tror vi hittade J's stulna katt, typ :) På natten for jag sen med Catarina till Grånne och snookade, hade som förhoppning att vi skulle vara bäst i världen och hitta inbrottstjuven. Blev ju inte riktigt som planerat, rättare sakt blev det vi som blev anmälade, därför fick vi polisen efter oss i K-stad senare.
Igår var jag och röstade i presidentvalet för första gången i mitt liv. Förvånansvärt fort gick det.. På kvällen for jag till kusin Debora på "kaffe" där vi kollade lite då de räknade presidentrösterna. Sen på kvällen kom wallander på televisionen! :)

Btw så har jag tid till frisören till torsdag. Så efter det har jag långt hår konstant kanske ett år framöver! :) Jippii

Puppyyy

Igår blev det en hel del funderande hemma, gällande en puppy! Farmor & farfar kom hit så ringde farmor åt någon finsk kvinna angående newfoundland-valpar!! :) Skulle vilja ha en liten brun (framtida stor björnliknande) hund, men fanns bara svarta kvar, eller rättare sakt EN valp fanns kvar. Så nu blir det kanske att "reservera" en valp ikväll som är leveransklar efter.. 5 veckor?
Senare åkte jag på kaffe med Much som det är läänge sen jag umgåtts med! :)

Kvällen är jag lite fundersam över, nykter eller inte? Skulle inte ha råd att åka ut egentligen.. men Michelle & Jessica vill ha med mig till baren, isfl erbjöd sig Elin att vara chaffis. Men på ett vis skulle det vara kul att vara chaffis åt dem också. Men det återstår att se, skulle behöva en kort powernapp också före kvällen, men tror inte det är någon smart idee eftersom kort lätt ändras till lång.





De är så fina! :) (har märkt alla har märkbara skillnader i utseendet). Till på köpet är dessa hundar barnvänliga, snälla & älskar vatten (vissa använder dem som livräddare). Och stora, alltid velat haft en söt jätte.

--

Skolan som vanligt idag. Då skoldagen var slut for Jessica & jag till fotoquick och fick där välja själv vad jag ville ha som "försenad födelsedagspresent". Valde detta söta behandlingsset! :) Så tror de blir ett varmt fotbad nu.



Chill

Har spenderat hela dagen & kvällen i det lugna spåret. Idag powernappade jag flera timmar, drömde helt otäcka mardrömmar om mina vänner och kollade någon barndomsfilm hann jag också med, de e så härliga Astrid Lindgrens filmer! :D Kvällen har spenderats med mamma framför tvn, med filmen taken som jag nog sett några ggr före också. Grym film egentligen! Sen har jag också unnat mig "lyxkvällsmat", avkado med räk/tomat/lök-fyllning. Mmm.. Drömmer mig tillbaka till Puerto rico (de hade avokadon där som förrätt (fast där var den ju ännu godare förståss)).


Gott

.. och KALLT! :)

Smoothie..

Pipi ajaj

Är påväg till Vasa tsm med Cat, Macke, Dennis & Nicke just nu, så skall vi släppa av M där och hoppas vi överlever hemfärden med C bak ratten. Efter skolan for Jessica & jag till K-stad, hämtade körkortet och sen for ja på mat till crazy cat tsm med Joel o. Michelle. Ikväll har jag även fått xenonlamporna monterade av N och en behövlig powernapp har jag också hunnit med! :) Imr blir det möjligen att åka och "sjukskriva" mig från skolan, har fått så sjukt i nedre ryggen att jag tror ja ska dö av smärta då jag böjer mig eller stiger upp. Sjuk rygg & att spender dagen på en byggplats är ingen rolig kombination. Men får väll se imr om det har blivit bättre..

Tillbaka till verkligheten

Sitter i skolan för tillfället, är tillbaka på Ya och skall just börja på med lite ritning. Dagen började på bästa sätt, vill säga en försening pga. borttappade stålhättor.
Har varit ganska tyst på min blogg nu över helgen men har inte hunnit sätta mig ner och uppdatera något. Iallafall så ha helgen bestått av allt från grillning & teuvabesök till förfest/J&P. Har i helhet varit en riktigt bra helg! :)
Men nu skall jag börja på och försöka få det här till något!

Provläsning, igen

Väntar att äggen skall koka klart för tillfället, håller på med en tonfisksallad Utan ris! :) Vaknade 12 och resten av dagen har spenderats med engelskaboken, åtminstone vissa studer. Har bara kommit igenom en liten del och jag kom underfunn med att jag inte alls har läst på orden till den här kursen då vi har haft läxor :/ Ibland kan man no bli lite irriterad på sig själv.
Ikväll vet jag inte vad det blir att göra. Jessica vill ha med mig på hullopullo men tror bestämt det blir en utödare!

Souuup

Skrev ässeprov i modersmål imorse. Sen då jag var påväg hem mötte jag C som tydligen hade fått körtkort! Så for tillbaks till Näsby och for ut med henne & Macke en stund. Då jag kom hem började jag på med dagens mat. Kycklingsoppa med champinjoner, gul lök, purjolök, tomat, mycket smör, grädde och en maaassa kryddor. Gott blev det iallafall för att vara dietmat :)

Har bilen på upptining som bäst, började ju i princip växa snöklimpar under kjolarna på den. Så var ju varken speciellt praktiskt eller snyggt. Skall väll därför borda gå och spola av den snart på samma gång! Städa rummet skulle också vara en nödvändighet.. Men men.





Är iallafall ledig imorgon! :) Så länge jag inte hamnar i jobb vill säga..

Funderingar!

Skrev provveckans första prov imorse. Gick nog helt okej!
Har absolut inte gjort NÅGOT alls idag. Och ledan har ja! Känns som jag skulle behöva göra något, något som faktist man kan kalla för "göra något". Jag vill resa, jag vill uppleva något nytt. Har kännt mig otroligt.. glad sista tiden, men nu är det en sån här dag då allt känns meningslöst igen. Får hoppas det bara är tillfälligt, för långa sådana här perioder tär verkligen på en.
Och jag vill veta vad jag skall börja med i framtiden!? Jag tror jag helt vill byta inriktning.. Inte vet jag. Att bli läkare skulle vara ett riktigt drömjobb som det känns nu. Men knappast det går med bygglinjen & kombi i bakfickan, men om jag går något annat före? Något annat inom vård?
Inredningsarkitekt har jag alltid velat bli, men börjar växa ifrån det, kanske.. Får man något jobb isåfall?
Ingenjör har jag också funderat på, men blir det inte lite för mycket räknande för mig? 
många frågar, allt fö svar.
Och bråttom börjar det bli.

Fjärde dagen

Blev nog att besöka baren igår, alma, kievari & nightbird! Blev nog mer än vad jag hade tänkt mig så sov ganska länge idag. Har bara suttit här, övat på morgondagens prov och lagat kvällens mat under dagens lopp. Det blev pizza ikväll, på lchf-vis. Vill säga bottnen är gjord på ägg, mandelmjöl, kokosnötsmjöl, vatten, bakpulver och kryddor. Måste nog säga att bottnen inte var någon favorit, men med mycket fyllning gick det bra! :) Sen blev det efterätt, kvarg-grädde med hallon & blåbär! Gott.
Skall läsa igenom lite ord nu tills i morgon, och sen gå och lägga mig.
Godnatt!

Lyckodaag

Måste vara min turdag idag! Hittade mitt pandora-armband som jag nu letat i flera veckor, gömd bakom några böcker! Drömde inatt att jag hittade det på flera olika ställen (bland annat i närpes-å (haha)), vilket resulterade i att jag var lite besviken imorse då det inte var på riktigt. Men nuu e ja glaa :)


Har just ätit dagens lunch/middag. Tredje dagen med lchf, och jag tycker det går riktigt bra! Till på köpet blir man så mätt av maten så man bara behöver äta en ordentlig gång per dag. Kommer kanske bli lite svårt ikväll då jag skall på kalas till kusin Michelle som fyller 18 år idag, men jag är motiverad så det skall nog gå. Hade tänkt åka med henne och några andra till baren ikv, men har beslutsångest nu eftersom jag är både förkyld och har ett prov på måndag, som jag inte har fått något speciellt mycket läst på ännu. Och att läsa i krapula är ju inte det roligaste..

Måste också tillägga att gårkvällen spenderades hos Petra med film, peräläbarin & morötter/blomkålar med dipp! :)

LCHF

Hade inte tid att skriva något igår. For till K-stad till kl. 14 med Nicke. Hämtade Michelle, så for vi och kollade på skor, kläder, inredning.. Hittade också en försenad present åt C! Och på samma gång vi var i k-stad gick vi och beställde löshåret åt mig, dock fick jag ingen tid förrän hon fått hem håret. Men iallafall skall det bli så skönt att inte behöva sätta i de där clipsen längre! :)
Då jag kom hem gjorde jag en engelska recenssion, som tog vääldigt länge. Men bra blev den, kan bero på att jag tog en hel del hjälp ;) Efter att recessionen var klar for jag ut några timmar med Nicke, Ia & Emilia. 

Idag har jag fixat mig mitt livs första LCHF-lunch! (Blomkålsmos, inre filee i gräddig sås med stekt paprika & lök (Blomkålsmos smakar i princip som vanligt mos av potatis)) God blev den, men tid tog det också! Läste boken om lchf igår som jag fick till julklapp. Det var ju först då man förstod vad fan man stoppar i sig om dagarna. Skall därför försöka med fettdieten nu ett tag. Om det lyckas så fortsätter jag väll. Kommer bli svårt, men den här gången vill jag verkligen!
Skall läsa lite till måndagens engelskaprov nu, eftersom jag kommer ha fullt upp över helgen. Efteråt blir det att åka upp till Näsby på ett ärende och sen åka på bio till Vasa med Nicke, Elin & Lille. Ia och Alexandra kommer också med, de skall nämligen till baren under tiden och fira en vän.

Men skall väll fixa mig lite nu!

Körkort

Då har man körkort! Vad härligt att få förflytta sig vart man vill.. Men måste bara tillägga att köra audi och golfen är som natt och dag!! Ratten på audi är så j*vla känslig och kopplingen.. är bara cp. Men man vänjer väll sig.
Skall äta lite nu så blir det väll att åka ut och köra.

Slaapp dag

Blev lite sömn i natt, så efter körlektionerna imorse powernappade jag några timmar. Bra filmer har också visats på tv idag så det är i stort sätt allt jag gjort hittills.
Ia kommer snart efter mig, så skall vi åka på "kaffe". Tror C & A skall joina oss också?
Och imorgon blir det ännu mera körlektioner..

Året som varit

Fick tråkigt direkt efter att jag skrivit förra inlägget, därför råkade jag hitta denna lista på C's blogg, så fyllde i den själv då också!


-Gjorde du något i år som du aldrig gjort förr?
Gått bilskolan, skrivit studenten.. Fyllt 18! Varit på bar olagligt OCH lagligt. Medverkat i en reklamfilm.

- Höll du dina nyårslöften?
Nej, vissa saker kanske jag förbättrade på men

- Dog någon som stod dig nära?
Nej

- Vem har du de bästa minnena med?
Tror det finns ganska många som jag delat de bästa minnena med, men som alltid brukar det vara de närmaste

- Vilka länder besökte du?
Inga?!! Måste nog vara första gången nånsin

- Vilket datum från 2011 kommer du alltid att minnas?
Inget, har ändå dåligt sifferminne

- Största misstaget?
Hm.. Finns nog. Men det är hemliiis.

- Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jo, sjuk lite nu som då. Tror inte jag skadat mig förutom några skärsår i fingrarna

- Vad spenderade du mest pengar på?
Fest, helt klart

- Gjorde någonting dig riktigt glad?
Bilen gjorde mig nog uppspelt, att jag klarade matte i studenten gjorde mig också rätt glad. Men något som gjort mig superglad tror jag inte inträffat vad jag minns. Att köra vattenskoter var dock väldigt "feelis". DET behöver göras om!

- Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2011?
Saknade vänner, danza kudoro

- Vad önskar du att du gjort mer?
REST! och åkt på mer "utflykter"

- Vad önskar du att du gjort mindre?
Funderat och ställt till det

- Blev du kär i år?
Det blev jag för flera år sen :)

- Konstigaste i år?
Kanske då det började ryka så där konstigt ur baslådan en morgon då jag vaknade. Har fortfarande svårt att veta vad som riktigt hände. Var det en synvilla eller värklighet?
Att Ronny o. co råkade köra haparanda just då jag hittade min bil på netet just där var ju också ett rätt bra o. konstigt sammanträffande

- Vad gjorde du på din födelsedag?
Öppnade presenter, firade med släkten & sen till JP och nightbird med vänner!

- Bästa boken du läste i år?
Har bara läst.. en tror jag, så den måste ju nästan vara bäst då, eller sämst. Minns inte namnet

- Största musikaliska upptäckten?
Ingen aning. Kapten röd visste jag nu ingenting om före i såmrast..

- Något du önskade och fick?
Flera av mina julklappar/presenter, bl.a. onepiece jumpsuiten

- Något du önskade dig men inte fick?
Tänkte ju åka till södern, men det blev det ju ingenting av

- Vilken kändis var du mest sugen på?
Robert Pattinson fick jag nog en liten fjortiscrash i då jag kollade twilight filmerna ;)

- Vem saknade du?
Behövde inte sakna någon. Isfl saknade jag något som.. jag inte kunde specifera

- De bästa nya människorna du träffade?
Säkert några..

- Vad gjorde du första dagen på året?
Enligt min gamla blogg gjorde jag i princip inget, var dålig efter nyårsfirandet

- Vad gjorde du första dagen på sommarlovet?
Villabergklack kanske?

- Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
Yees, mycket!

- Hur skulle du beskriva året 2011 med fem ord?
Frästande, mognande, snabbt, invecklat, förglömligt (läs då inte Oförglömligt)

- Vad fick dig att må bra?
Världens bästa vänner! Har nog tur som råkat få de allra bästa :)
Filmer konstigt nog. Och oth.. Älskade den serien

- Årets sötaste?
Korvis efter att jag ha gödit upp honom :)

- Årets hetaste?
Sean Faris

- Årets snällaste?
Dennis kanske :) Och mamiii 

- Årets kärlek?
Nicke of course

- Kommer du att minnas 2011 hela ditt liv?
Tror jag verkligen inte om jag skall vara helt ärlig, även fast man har haft mycket kul i bland annat såmrast. Men även en hel del av motsatt håll..

Nyårsfirande

Första dagen på det nya året började med en låång sovmorgon & sen mot kvällen med en supergod hamburgare med "Jussis dressiS" på Jussin grilli med Nicke, Dennis & Catarina. Annat har jag väll i princip inte hunnit med, men bra har jag för en gångs skull fått må en söndag! :)

Nyårsafton blev kanske inte riktigt som man hade tänkt sig. För det första gick det väldigt dåligt ner, lite utbud på intressanta partyn och sen också en hel massa.. konstigheter. Nåja, vissa stunder blev väll nog ändå lyckade och då N & jag kom hem pågick nyårsfirandet här hemma för fullt ännu. 

Imorgon blir det att stiga upp före kl. 8 eftersom jag då skall åka iväg till K-stad och övningsköra. SNAART E DE ÖVER! Hoppas ja..

RSS 2.0